Skoči na glavno vsebino

Hladno sobotno jutro, 17. 11. 2018, ni ustavilo mladih in malo mlajših planincev – tokrat se nas je zbralo 48, zopet iz treh osnovnih šol (Sevnice, Blance in Boštanja). Ta dan je bil naš cilj Krim – 1107 metrov visoka gora na južnem obrobju Ljubljanskega barja, ki je zaradi svoje lokacije ena najbolj prepoznavnih gora v okolici Ljubljanske kotline in zato tudi zelo obiskana točka planincev in izletnikov.

Naša planinska pot se je začela na Rakitni (796 m. n. v.). Veter in mraz sta nam onemogočila, da bi predolgo malicali, zato smo se hitro podali na pot in se kaj hitro segreli. Pot nas je vodila po kolovozih, gozdu in tudi cesti – enkrat gor, spet drugič malo dol. Po dobrih dveh urah hoje smo veseli prispeli do planinske koče, kjer smo se dobro okrepčali, se preoblekli ter se pripravili na sestop v dolino. S Krima se razgled odpira na vse strani, zelo dobro smo si ogledali Ljubljansko kotlino, zaradi slabše vidljivosti pa malo slabše prepoznali panoramo oddaljenih gora.

Sledilo je fotografiranje, nato pa povratek do izhodišča, kjer smo se veselih obrazov in rahlo utrujeni podali proti domu.

Planinski krožek z mentorico Silvo Žveglič

Dostopnost