Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO O PRVEM ŠOLSKEM DNEVU NA OŠ BOŠTANJ

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Ponovno se bliža čas, ko bomo po dopustih in počitnicah zopet sedli za šolske klopi. Letos je prvi šolski dan torek, 01. 09. 2020.

Zaradi še vedno veljavnih omejitev v vsakdanjem življenju in ponovno povečani nevarnosti širjenja okužbe z virusom  COVID-19, smo šole v negotovi situaciji, ko še nimamo povsem dokončnih informacij o tem, kako bo pouk septembra smel potekati. Ministrstvo je ravnateljem osnovnih in srednjih šol v preteklih dneh sporočilo, da se šole pripravljamo na vstop v šolo po modelu B, ki predvideva, da se v šolo vrnejo vsi učenci, a pod določenimi pogoji in omejitvami. Kakšne bodo te omejitve, bomo šole izvedele šele nekaj dni pred pričetkom pouka, tako da bomo na šolski spletni strani, objavili končno informacijo o poteku prvega šolskega in vseh naslednjih dni pouka v četrtek, 27. 08. 2020, ko nam bo MIZŠ na podlagi takratne epidemiološke slike dokončno sporočil, kakšni ukrepi bodo s 01. 09. 2020 veljali v slovenskih šolah.

V tem trenutku bi vam želeli posredovati nekaj informacij, da se boste na ponoven vstop v šolo lažje pripravili. Te informacije se načeloma ne bodo spreminjale.

Na dvorišče pred OŠ Boštanj učence od 2. do 9. razreda vljudno vabimo ob 9.00,  prvošolce in njihove starše pa ob 9.30. Prosimo, da dosledno upoštevate zaščitne ukrepe, še posebej bodite pozorni na vzdrževanje potrebne medsebojne razdalje do drugih oseb. Starši, ki spremljate otroke, morate ob prihodu na šolsko dvorišče nositi zaščitne maske in si pred morebitnim vstopom v šolo, razkužiti roke.

Pouk za učence 2. do 9. razreda bo potekal v času med 9. 00 in 12. 40,  potem bodo učenci odšli na prvi avtobus oziroma domov. Kosila prvega šolskega dne ne bo. Malico pa bodo imeli vsi učenci.

Vas, prvošolce,  bomo še posebej prisrčno pozdravili glede na to, da se nam boste pridružili prvič. Zbrali se boste ob 9.30 na šolskem dvorišču (ali v veliki telovadnici v primeru slabega vremena).

S svojim obiskom šole boste končali  ob 12.00, ko vas bodo starši pospremili domov.

V času poostrenih varnostnih ukrepov brez vnaprejšnjega dogovora vstop staršev v šolo ne bo mogoč. Starši, ki boste vnaprej dogovorjeni za sestanek, boste počakali pred vhodom šole. V zgradbo šole ne boste vstopali, dokler vam delavec šole ne bo omogočil vstopa. Ob vstopu si boste pri vhodu razkužili roke in obvezno nadeli zaščitno masko. Brez ustrezne zaščite vstop v prostore šole ne bo mogoč.

Prvi šolski dan  učenci prinesejo vse šolske potrebščine, v šoli boste prejeli tudi ostalo gradivo, ki ga priskrbi šola. Starše in učence prav tako obveščamo, da bomo drugi teden septembra izvedli vse roditeljske sestanke, razen 9. razreda, v živo ter da bomo v okviru pouka izvajali vse dejavnosti (obvezni in razširjeni program OŠ). O podrobnostih vas bomo na naši šolski spletni strani sprotno obveščali.

Starše vljudno prosimo, da redno spremljate informacije v medijih in da se z otroki pogovorite o varnem vedenju v drugih javnih prostorih ter o ustrezni osebni higieni in skrbi za zdravje.

Za zaščito pred okužbo s SARS – CoV-2 je bistveno, da v šolo pošiljate predvsem  zdrave otroke. Domnevamo, da bodo omejitve, ki bodo veljale od 01. 09. 2020, podobne tistim, ki so veljale ob vrnitvi v šolo konec maja oziroma junija. Pouk bo prav tako organiziran na podoben način, kot je bil pred koncem šolskega leta.

Verjamemo, da boste zadnje dni počitnic izkoristili za sproščeno, razposajeno slovo od poletja in da se boste skupaj z nami razveselili novega šolskega leta.

Lep pozdrav!

Boštanj, 24. 08. 2020                                                                                    Vesna Vidic Jeraj,

                                                                                                                          ravnateljica

Dostopnost