Skoči na glavno vsebino

V petek 31.5.2024 je Društvo borilnih veščin Ippon SEVNICA v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Sevnica, Občino Sevnica in KŠTM organiziralo 5. Tradicionalni turnir v JU JITSU za pokal KS Sevnica. Tekmovanje je bilo v sklopu dogodkov v okviru praznovanja KS Sevnica.

Turnirja se je v športnem domu udeležilo 71 mladih tekmovalcev iz osnovnih šol v Občini Sevnica in tudi OŠ Škocjan.

V uvodu so mlade tekmovalce pred natrpano tribuno gledalcev v Športnem domu pozdravili: Predsednik Evropske Ju jitsu zveze  in Slovenske JJ zveze Robert Perc, predsednica sveta KS Sevnica Stanka Žičkar in vodja JU JITSU ŠOLE  IPPON Sevnica  Miran Grubenšek.

Sledila je predstavite tekmovalcev in trenerja iz DBV IPPON Sevnica, ki so mladinski reprezentanti Slovenije:  Lan Prah, Teo Škornik, Akels Švelc, Tjan Omerzel in Robert Grubenšek Junior. V nadaljevanju so dekleta iz DEMO EKIPE Ippon, predstavile borbeno akcijo SAMOOBRAMBE ZA  ŽENSKE.

Na tekmovanju v ju-jitsu parternih borbah, so pokal KS Sevnica za 1. mesto osvojili tekmovalci iz OŠ Boštanj, drugo mesto je pripadlo ekipi OŠ Sava Kladnika Sevnica, tretje OŠ Škocjan.

V posameznih kategorijah od U8 do U14 so tekmovali tekmovalke in tekmovalci, ki so pokazali veliko znanja borilnih veščin. Najboljši so prejeli medalje, vsi skupaj pa tudi praktična darila – majico JJ Ippon.

Med mladimi tekmovalci je bila prisotna tudi LISIČKA, maskota športnega projekta »Lisička giba v Sevnici«. Lisička je predvsem mlajšim tekmovalcem pomagala pri premestitvi treme, ko so  prvič stopili na blazine.

Organizator se zahvaljuje za pomoč: Gostišču FELICIJAN iz Boštanja in generalnemu pokrovitelju tekmovalnih selekcij Taninu SEVNICA.

Miran Grubenšek

Dostopnost