Skoči na glavno vsebino
  1. dan, ponedeljek

Učenci 7. in 8. razredov smo srečno prispeli in se nastanili v Domu Štrk. Trenutno polnih želodčkov čakamo na popoldanske dejavnosti – kaligrafijo in plezanje.

Do nadaljnjega lep pozdrav

2. dan, torek

Dobro jutro s ptujskega konca Slovenije!

Zbudili smo se v lep, rahlo oblačen dan, a bo po napovedih vse lepši. Z učenci smo bili ravnokar deležni tradicionalnega slovenskega zajtrka, sedaj pa nas čakajo dejavnosti, o katerih vam več napišemo kasneje.

Včeraj smo z eno skupino ustvarjali in se naučili tehnike kaligrafije, druga skupina pa se je pogumno “spopadla” z umetno steno in so prav vsi uspešno preplezali zadano pot. Vsi smo dobro, počutje je odlično in ne dvomimo, da tako tudi ostane.

En glasen “ŠTRKOV” pozdrav!!

3. dan, sreda

Pozdravčki iz Doma Štrk! Čaka nas prijeten in sončen dan, ki ga bomo začeli z ogledom mesta Ptuj. Noč je minila mirno, saj smo od utrujenosti vsi pridno zaspali. Včeraj je bilo namreč kar naporno: kolesarjenje, kanuizem, pohod, raziskovanje okolice … Vidno tudi na fotografskih utrinkih.

Vse lepo do naslednjič!

4. dan, četrtek

Dobro jutro v domače kraje!

Tudi danes so nas prebudili topli sončni žarki. Po jutranji telovadbi in zajtrku čakamo na nove dogodivščine. Včeraj smo se v drugi skupini preizkusili v plezanju po umetni steni in odkrili prave male talente. Na drugi strani pa so se naši mlajši člani in del 8. b navdušeno spoprijemali z umetelnim oblikovanjem črk, številk … V dopoldanskem času pa smo si skupaj pogledali najstarejše mesto na Slovenskem – Ptuj ter si privoščili tudi sladoled. Skratka, bilo je lepo! Danes zvečer pa nas čaka zabava in Pokaži, kaj znaš!!

Čas neverjetno hitro mineva in jutri v popoldanskih urah se že vrnemo! Do takrat pa “servus”!

5. dan, petek

Še zadnjič se oglašamo iz doma Štrk. Tukajšnja narava nas ima resnično rada in nam je za konec namenila najlepše jutro. Polni vtisov po ogledu zaključnega filmčka, ki ga nam je pripravil vodja doma in tako strnil celotedensko dogajanje, se odpravljamo na še zadnje dejavnosti – lokostrelstvo, spoznavanje posebnosti Ptujskega polja in ogled Dominkove domačije. Četudi smo veseli, da se popoldne že snidemo z domačimi, pa nam hkrati ni vseeno, saj se končuje res lepa dogodivščina, ki nam bo ostala v trajnem spominu. Včeraj so učenci najbolj uživali v večernem delu, ko so se podružili ob bučni glasbi, zaplesali, zapeli in se enostavno imeli “fajn”. Bilo je lepo, nekaj posebnega in ne dvomimo, da se bomo nasmejanih obrazov poslovili od teh krajev ter ljudi, ki so nas gostoljubno sprejeli v svojo sredino.

Na snidenje!

Dostopnost