Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Za nami so štirje tedni postopnega uvajanja učenja na daljavo v spremenjenih okoliščinah.

V tem neprijetnem  in nepredvidljivem času, ki je prizadel prav vse, bi se vam rada zahvalila za vašo neprecenljivo dodatno delo, pomoč in vzpodbudo, ki jo nudite svojim otrokom pri delu na daljavo. Tudi mi  se skupaj z vami veliko učimo. Učna gradiva, tako z vidika vsebine kakor tudi izvedbe, pripravljamo in nadgrajujemo v skladu z navodili pristojnega ministrstva in priporočili Zavoda RS za šolstvo ter ob vedenju, da učenje na domu terja bistveno več časa tako učitelja, kakor tudi učenca, da učenci ob delu doma potrebujejo usmerjanje in pomoč staršev in da je to tudi za vas, starši, dodatna obremenitev. Obenem pa so tudi pogoji učencev za delo doma lahko zelo različni. Vsega tega se dobro zavedamo, zato svoje delo z učenci podrejamo tudi tem dejstvom.

Vsi bi bili najbolj srečni, da bi pouk lahko potekal normalno –  v ŠOLI, vendar je to sedaj glede na trenutne razmere za nekaj časa odloženo.

Učitelji in drugi strokovni delavci šole se bomo potrudili, da vam, kolikor se le da, olajšamo delo. Pozorni bomo tudi na to, da učencev ne zasujemo preveč z nalogami. Razumemo, da poučevanje ni vedno lahka naloga, zato smo vam za vsa vprašanja, dileme, pojasnila in nasvete na voljo na e-mailih, objavljenih na spletni strani šole. Pomembno je, da v teh izrednih razmerah držimo skupaj in skušamo narediti čim več za naše otroke.

Najpomembnejše pa je, da vi in vaši otroci ostanete zdravi! Čas, ki ga preživite skupaj, izkoristite tudi za pogovor in poslušanje otrok, za ohranjanje in izboljšanje medosebnih odnosov ter povezovanje. Otroci vas potrebujejo in vam zaupajo, zato bodite močni in postanite vzor v izgrajevanju vrednot, kot so znanje, dobri odnosi, predvsem pa zdravje in z njim povezano odgovorno ravnanje v zvezi z epidemijo ter upoštevanjem ukrepov.

V upanju, da kmalu odpremo šolska vrata in se z veseljem ter entuziazmom ponovno srečamo, vas lepo pozdravljam.

Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica

Dostopnost