Skoči na glavno vsebino

Hvaležni vesolju, da lahko letošnjo Noč knjige, s katero obeležujemo svetovni dan knjige, praznujemo skupaj v šoli in v sodelovanju z Amnesty International.

Namen obeležitve in druženja z učenci tudi letos ostaja promoviranje branja in knjige ter spodbujanje k druženju z zapisano besedo.

Pot nas tokrat odnese med vrstice zgodbe z naslovom Mogoče, avtorja Kobi Yamade. Zgodba v slikanici Mogoče je vse prej kot zgolj to. Je zgodba o neskončnih zmožnostih v vseh nas. Zgodba o vsem, kar bomo storili in o vsem, kar lahko postanemo. Zgodba o tem, kdo smo prav v tem trenutku in o vseh naših čarobnih ter brezmejnih sposobnostih, ki so še v nas (a se jih mogoče niti ne zavedamo).

Zagotovo pa se lahko zavedamo tega: pravi čudež je, da smo tu – ti, jaz, mi vsi – na tem določenem mestu in ob tem točno določenem času. In ta čudež je tako velik in redek, da se zagotovo ne bo nikoli več zgodil.

Zato izkoristimo ta čudež življenja in delček njegove neprecenljive vrednosti (u)porabimo tudi za druženje z zapisano besedo, kajti »tu so, ob nas, zveste prijateljice – knjige, prhutajoče svetilke, ki skrbijo, da se ne zaletimo v zid nepredirne teme. In tako bitja tega sveta skupaj tipamo proti pomladnemu jutru, razpetemu v popek … in skozi Noč knjige 2021 sanjamo svet, kot ga še ni …«

Dostopnost